Το Pilates λειτουργεί πολύ καλά στις εγκύους. Είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους γυμναστικής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και την μετέπειτα περίοδο της σωματικής τους αποκατάστασης.

Τους βοηθάει να συνειδητοποιήσουνε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους.Η φυσική αυτή μεταβολή που υφίσταται το σώμα της γυναίκας έχει επίδραση όχι μόνο στο σωματικό επίπεδο αλλά και στο ψυχολογικό.

Οι ασκήσεις που δουλεύουμε στο ARTaction με την μέθοδο Pilates, έρχονται με σεβασμό σε αυτήν την μοναδική κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες να τους βοηθήσει.

Να τους διδάξει πως λειτουργεί το σώμα σε αυτήν την περίοδο της εγκυμοσύνης. Να τους απαλλάξει από φόβους και ανασφάλειες που άθελα τους υοθετούν σκεφτόμενες πως δεν είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις του σώματος τους. Να τους διδάξουν απλούς και ακίνδυνους τρόπους να κρατήσουν το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση.

Να προετοιμαστούν για τον τοκετό αφου το pilates εναρμονίζει κάθε κίνηση με σωστή αναπνοή, για να αποφεύγονται πιασίματα και πριξήματα κατά την διαρκεια της κυοφορίας.

Ετσι η διαδικασία του τοκετού γίνεται πολύ ευκολότερη. Η μαρτυρία πολλών μαμάδων που δούλεψαν μαζί μας την περίοδο της εγκυμοσύνης τους μας λένε πως δεν χρειάστηκε να κάνουν παραπάνω μαθήματα ανώδυνου τοκετού και να μάθουν αναπνοές, γιατί η παρκτική που έκαναν στα μαθήματα ήταν υπέραρκετή!

Μια από τις σημαντικότερες μυικές ομάδες που γυμνάζει και αφυπνίζει η μέθοδος είναι το περίνεο. Αυτοί είναι οι μύες που βρίσκονται στην βάση της λεκάνης (πυελικό έδαφος) και είναι υπεύθυνοι, εκτός άλλων, για την καλή στήριξη των γενετικών οργάνων και την μυική τους ενδυνάμωση. Ο καλός μυικός τόνος των μυών της λεκάνης κάνει πιο εύκολη την εξώθηση του νεογνού κατά την διάρκεια του τοκετού.

Με την συμβολή έμπειρων δασκάλων επιτρέπεται η διαμόρφωση των ασκήσεων ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Τα μαθήματα γίνονται σε μικρές ομάδες, εκτελόντας η μέλλουσα μαμά, ασκήσεις που αφορούν το σώμα της, στον ρυθμό που μπορεί να κατανοήσει και να εμπεδώσει τις βασικές αρχές της μεθόδου.

Studios

Newsletter