Για πρώτη φορά διοργανώνεται ένα retreat για το Clinical Pilates. Μια ευκαιρία να ζήσετε στην φύση 5 μέρες και να τροφοδοτήσετε το σώμα σας και το μυαλό σας με την έννοια της θεραπείας μέσα απο το ασκησιολόγιο της μεθόδου ARTaction Pilates.


 

Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με γνώμονα την πλήρη αφοσιώση στον εαυτό σας και στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε.
Ο στόχος της προσήλωσης αυτής θα είναι πρώτα η προσωπική μας "θεραπεία", ή προσωπική μας απαλλαγή απο τους πόνους, η προσωπική μας ενδυνάμωση, ευθυγράμμιση, εξισορρόπιση, και στην συνέχεια η μετάδοση της γνώσης και των σωστών οδηγιών προς τους μαθητές μας - πελάτες - ασθενείς.

Σε μια τέτοια τοποθεσία δεν θα μπορεί το μυαλό να απασχοληθεί απο οτιδήποτε το διαταράσει στην καθημερινότητα και θα είναι μια μοναδική ευκαιρία ο κάθε ένας να συγκροτηθεί και να ετοιμαστεί για την νέα περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Η ανταπόκριση των μαθητών σας στην συνέχεια θα είναι η επιβεβαίωση των όσων θα ζήσετε τις 5 αυτές μέρες!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
#ΘεραπευτικόPilates #FundamentalsofPilatesTherapy – Οι σωστές βάσεις, η κατανόηση της σπουδαιότητας της αρχικής θέσης για κάθε εκτέλεση άσκησης είναι η μισή θεραπεία για οποιονδήποτε πόνο αντιμετωπίζουν οι μαθητές σας στα μαθήματα.
#ΕιδικόςΠληθυσμός #SilverPilates Πως αντιμετωπίζετε τους ασκούμενος πάνω από τα 60 – ποιά η ανάγκη του σώματος σε αυτές τις ηλικίες
#Workshop #LowerBack How to Cure it – άμεσες οδηγίες για τους πόνους στην οσφυϊκή περιοχή – ανταλλαγή καθοδηγημένης διδασκαλίας - εφαρμογή πρωτοκόλλων για ανακούφιση μέσα σε μια ώρα.
#PropFoamRoller Roll – Support + Challenge Your Body – η σωστή χρήση ενός βοηθητικού οργάνου μπορεί να δώσει μεγάλη ποικιλία στο βασικό ασκησιολόγιο αλλά και θεραπευτική αξία.
(ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΝΑ FOAM ROLLER)

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Αφορά ανθρώπους που θέλουν να διδαχτούν για πρώτη φορά τη μέθοδο Pilates και να γίνουν δάσκαλοι.
Αφορά ήδη δασκάλους Pilates ή γυμναστές ή δασκάλους χορού κ.α. που θέλουν να ειδικευτούν στην μεθοδολογία της θεραπευτικής προσέγγισης για την μέθοδο PIlates και την διδασκαλία πρωτοκόλλων για μυοσκελετικά θέματα. Η κατανόηση των συμμετοχόντων για την έννοια της σωστής εκτέλεσης κατά την ορθοσωμία και την εμβιομηχανική του ανθρώπινου σώματος θα έχει εφαρμογή και άμεση ανταπόκριση για το πως θα αντιμετωπίζετε τους ασκούμενους μέσα στην τάξη.
Αφορά επαγγελματίες της υγείας όπως φυσιοθεραπευτές που μπορούν να εισάγουν τις αρχές της μεθόδου Pilates στους ασθενείς τους με απόλυτη επιτυχία και γρηγορότερη ανάρωση.
Αφορά δασκάλους της Yoga όπου μπορούν να διευρίνουν το φάσμα του ασκησιολογίου τους και ταυτόχρονα να διδαχτούν την μέθοδο με τον αρχικό της στόχο, την εξατομίκευση του προγράματος και την εξισορρόπιση όλων των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ARTactionPilates ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, Η ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν σε αυτό το retreat είναι μέρος της βασικής εκπαίδευσης για τη μέθοδο Pilates όπως αναφέρονται σε όλους τους αναγνωρισμένους φορείς (εσωτερικού και εξωτερικού) εκπαίδευσης για την εξειδικευμένη αυτή μορφή άσκησης.
Η συνέχεια της εκπαίδευσης θα γίνει μέσα στη σεζον 2019 - 2020 απο την εταιρεία #ARTaction και το στούντιο στη θεσσαλονίκη #ARTactionThessaloniki Το πρόγραμμα αυτό λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα για το ασκησιολόγιο του εδάφους και των οργάνων της μεθόδου, θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβριου 2019.
Δίνονται βεβαίωσεις απο το κέντρο δια βιου μάθησης #ARTactionPilates και την #ΧριστίναΠολύζου #ChristinaPolizou.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Η #ChristinaPolizou Χριστίνα Πολύζου Pilates master Trainer με εμπειρία διδασκαλίας 29 χρόνια. (αναζητήστε το βιογραφικό στο τέλος του κειμένου)

ΠΕΡΙΟΧΗ
Το χωριό Πινακάτες, μαζί με τη Μακρυνίτσα και την Βυζίτσα, αποτελούν την κατηγορία 1 των περισσότερο παραδοσιακών από τα 24 χωριά του Πηλίου. Βρίσκεται στο κεντρικό Πήλιο, μεταξύ των χωριών Αγ.Γεωργίου και Βυζίτσας και απέχει 25χιλ. από το Βόλο, 9 χιλ. από τον Παγασητικό και 14 χιλ. από το Αιγαίο.

Είναι ένα χωριό καταπράσινο, με μέσο υψόμετρο 560μ,με χαρακτηριστικά δείγματα Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής που τη συναντάμε τόσο στα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του, όσο και στα μικρότερα γραφικά λαϊκά σπίτια του. Ανάμεσα στα πέτρινα παραδοσιακά κτίρια, λιθόστρωτα καλντερίμια μας οδηγούν σε όλα τα σημεία του χωριού, αλλά και σε καταπράσινες τοποθεσίες γύρω από αυτό, όπως και σε πανέμορφες εκκλησίες και εξωκλήσια.

Η πλατεία του χωριού, ίσως η ωραιότερη του Πηλίου, σκεπάζεται από έναν πλάτανο πεντακοσίων ετών. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη νεοκλασική βρύση, κτισμένη το 1894 από κάτασπρο ντόπιο μάρμαρο, μοναδική στο είδος της.

Η ηρεμία και η ομορφιά του τοπίου, η μικρή απόσταση από τα γύρω χωριά, τον Παγασητικό και το Αιγαίο, οι κοντινοί και μακρινοί περίπατοι, προσφέρονται για διακοπές ξεκούρασης και γαλήνης όλες τις εποχές του χρόνου.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Σε δικλυνα υπέροχα πέτρινα δωμάτια στο Αρχοντικό Ρήγας.
Το κτίριο, πηλιορείτικο αρχοντικό που κτίστηκε περί το 1900, ανήκει στην οικογένεια Ρήγα από το 1979. Την περίοδο 2010 – 2013 έγινε επέκταση κ΄ ανακαίνιση του πάντα με σεβασμό στην πηλιορείτικη αρχιτεκτονική κ' παράδοση κ με χρήση φυσικών υλικών ώστε να προσφέρει μια ατμόσφαιρα αρμονίας με το περιβάλλον.
(δείτε φωτογραφίες στην εκδήλωση)

Αποτελείται από δύο αυτόνομα κτίρια που ενώνονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα.
Το πρώτο κτίριο φιλοξενεί το χώρο υποδοχής, ένα καθιστικό με τζάκι, το χώρο πρωινού, την κουζίνα κ΄ μια σάλα ελεύθερης διαμόρφωσης που διατίθεται προς σεμιναριακή χρήση.
Το δεύτερο κτίριο φιλοξενεί το χώρο των 5 δίκλινων υπνοδωματίων κ' ένα κοινόχρηστο χώρο με σαλόνι, τζάκι, ένα κουζινάκι κ΄ τραπεζαρία.

Περιβάλλεται από πλακόστρωτες αυλές και ένα κτήμα τριών στρεμμάτων και ενώ βρίσκεται μέσα στον οικισμό των Πινακατών συνορεύει με το δάσος. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα του Παγασητικού κόλπου, καθιστούν την Πινακωτή ιδανικό προορισμό χαλάρωσης κ΄ ανανέωσης.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Στο πακέτο περιλαμβάνεται πρωινό και μεσημεριανό. Στην διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχουν καφές, ξηροί καρποί και φρέσκα φρούτα για ενέργεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για περιηγήσεις στο χωριό ή και στην γύρω περιοχή που περιστοιχίζεται με φύση. Τα βράδια μπορείτε να χαλαρώσετε στην πλατεία στα όμορφα μικρά μαγαζιά που υπάρχουν.

ΤΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Ανετα ρούχα για τα μαθήματα.
Ζεστά ρούχα για το βράδυ.
Ελαφριά αθλητικά παπούτσια.
Μαγιό.
Τετράδιο για σημειώσεις.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Η μετακίνηση σας μέχρι το Βόλο μπορεί να γίνει με ΚΤΕΛ ή τραίνο (η επιλογή είναι δική σας). Υπάρχει δυνατότητα κατοπιν συννενοήσης, εαν υπάρχουν αμάξια να μοιραστούν οι επιβάτες και να φτάσετε μέχρι την Πινακατή.
Όσοι θα έρθετε με συγκοινωνία, η μετάβαση σας μέχρι το χωριό θα κανονιστεί την εποχή εκείνη και θα σας ανακοινωθεί το αντιστοιχο κόστος.
Στους συμμετέχοντες θα δωθούν οδηγίες.

ΚΟΣΤΟΣ RETREAT
Όλο το πακέτο με τα μαθήματα, τα εγχειρίδια, την διαμονή και την ημιδιατροφή (πρωινό και μεσημεριανό) είναι 750€+ΦΠΑ
Το ποσό θα εξωφληθεί σε 5 δόσεις. Παρακάτω αναγράφονται η ημερονηνίες που θα πρέπει να καταβάλονται οι δόσεις σε κάθε μήνα.
Για να κλείστε τη θέση θα χρειαστεί
να καταβάλετε το ποσό των 150€ για την πρώτη δόση μέχρι τις
10 ΜΑΙΟΥ 2019
ΚΑΤΑΒΟΛΗ 2ης ΔΟΣΗΣ - ποσό 150€ - εως 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ 3ης ΔΟΣΗΣ - ποσό 150€ - εως 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ 4ης ΔΟΣΗΣ - ποσό 150€ - εως 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η τελευταία δόση θα δοθεί στον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε έναν απο τους παρακάτω λογαριασμούς μπορείτε να κάνετε κατάθεση των 150€ για την καταχώρηση της θέσης σας στο retreat. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΗΛΙΟ και το όνομα σας.

ΙΒΑΝ εθνικη ΠΟΛΥΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
GR1801101680000016862189624

IBAN Πειραιως ΠΟΛΥΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
GR7501722150005215057346692

Ενημερώστε με μυνημα inbox στην σελίδα του #ARTactionThessaloniki όταν κάνετε την κατάθεση
αναγράφοντας στο μυνημα το όνομα σας και ενα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Είμαστε στην διάθεση σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις στο 2310517334

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χριστίνα Πολύζου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε χορό στην Αθήνα στην ανώτερη επαγγελματική σχολή της Άννας Πέτροβα. Είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου.
Δίδαξε και χόρεψε σε επαγγελματικές ομάδες σύγχρονου χορού. Την ίδια εποχή ασχολείται, εκπαιδεύεται και εμβαθύνει στη μέθοδο Pilates. Παράλληλα με τις σπουδές του χορού ασχολήθηκε με την παιδεία του σώματος αλλά και του πνεύματος, με πολλά εναλλακτικά είδη άσκηση όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, η χοροθεραπεία, το Body Mind Centering, την ψυχική βελτίωση, την εφαρμοσμένη ανατομία του σώματος, την σωματοψυχική δυναμική μέσω της κίνησης και φυσικά με τη μέθοδο Pilates.

Είναι η δημιουργός του πρώτου στούντιο Pilates στην Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα και του ARTactionPilates Training Program. Ένα σύστημα εκγύμνασης βασισμένο στις αρχές της μεθόδου Pilates και εμπλουτισμένο με την κατανόηση της τρισυπόστατης εικόνας του ανθρώπου, mind-body-spirit, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε μεγάλη γκάμα ανθρώπων να ασκούνται, να ανακουφίζονται από πόνους και να εκπαιδεύονται. Σε κάθε μάθημα χρησιμοποιούνται στοιχεία που απαιτεί το σώμα, η αντίληψη για την κίνηση και ο ψυχισμός του ανθρώπου για να ωφελείται και να εξελίσσεται μέσα από την άσκηση.

Η Χριστίνα Πολύζου και το ARTaction είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου Pilates και η ίδια μέλος του ΔΣ από την έναρξη του. Από τον Φεβρουάριο του 2013 - 2017 εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου. Προσπάθεια όλων μας είναι η καταξίωση του επαγγέλματος του δασκάλου της μεθόδου Pilates στην Ελλάδα, η σωστή εκπαιδευτική κατάρτιση, ο επαγγελματισμός και η συλλογική δράση των επαγγελματιών προς όφελος των ανθρώπων που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας.

www.artactionpilates.gr

ΣΕ ΜΑΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Studios

Newsletter