Καινούργιο Σώμα

artaction-pilates-kanourgio-somaΗ μέθοδος Pilates μπορεί και αλλάζει τα σώματα. Τους δίνει φόρμα, τα δυναμώνει, ενισχύει την ισορροπία και τα κάνει πιο ελκυστικά. Με τις γνωστές ασκήσεις γυμναστικής το σώμα σας έχει την τάση να χρησιμοποιεί περισσότερο τους δυνατούς μύες υπερτροφόντας τους, ενώ αφήνουν τους αδύναμους μύες να υπολειτουργούν και να γίνονται ακόμη πιο αδύναμοι. Ασκούμενοι με την μέθοδο Pilates αποκτάτε λεπτούς και καλογυμνασμένους μύες αποφεύγοντας την ασυμμετρία και την όψη ενός φουσκωμένου σώματος. Η βασική τεχνική ορίζεται στην σωστή ενεργοποίηση των βαθύτερων κοιλιακών μυών που είναι και το θεμέλιο του κορμού σας.
Το κέντρο του σώματός αποτελείται από τους κοιλιακούς μύες που βρίσκονται στην περιοχή της λεκάνης (οσφυοπυελικοί μύες) και τους μύες που βρίσκονται γύρω από την μέση (εγκάρσιος κοιλιακός μύς). Η σταθερή εξάσκηση κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου θα σας δώσει σε σύντομο διάστημα την σταθερότητα και την στήριξη που χρειάζεται αυτή η περιοχή. Η μέση δεν θα πονάει, οι γοφοί θα δυναμώσουν και θα είστε ξεκούραστοι επάνω στα πόδια σας. Η σπονδυλική στήλη αποκτά ευλυγισία και βοηθά στην καλύτερη στήριξη του υπόλοιπου σώματος.
Στόχος της μεθόδου, πέρα από την ενδυνάμωσή των μυών και την επιμήκυνση τους, είναι να εξασκήσει την συνεργασία του μυαλού και του σώματος έτσι ώστε να κινήστε με οικονομία, χάρη και ισορροπία. Όταν θα τελειώσετε το μάθημά σας θα αισθάνεστε αναζωογονημένοι, γεμάτοι ευεξία και ενέργεια. Κάθε σας μυς θα έχει τεντωθεί, γυμναστεί και αποφορτιστεί από ενέργεια. Ξεκινήστε σήμερα με το ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μας μάθημα!